Uniek leerlijnen

Op naar een zwemveilige toekomst!

Dit kan op diverse manieren. In ons waterrijke Nederland vinden we het – terecht – belangrijk dat onze kinderen al vanaf jonge leeftijd zwemvaardig worden zodat ze zich in en rond het water kunnen redden.

Hiervoor zijn diverse zwemlesmethodes, oftewel leerlijnen ontwikkeld. Daar waar mogelijk wil zwemschool Uniek ouders de keuze geven te kiezen uit de diverse leerwegen. Hieronder een korte uitleg.

Nationaal Zwemdiploma van NPZ|NRZLOGO_NPZ_NRZ

Deze leerlijn bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C.  Sinds oktober 1998 kan iedereen die leert zwemmen in opleiding voor het Zwem-ABC. Wie alle drie diploma’s (A, B en C) bezit krijgt het predikaat Zwemveilig. Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en biedt alle vaardigheden die iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.

De diplomalijn van NPZ|NRZ wordt aangeboden op al onze locaties

Klik voor meer informatie over Het Zwem ABC op het logo.

 

envoz-logo

De diplomalijn van ENVOZ

ENVOZ is reeds 40 jaar aangesloten bij de International Federation of Swimming Teachers Associations (IFSTA). Deze organisatie geeft wereldwijd opleidingen aan zwemonderwijzers en geeft een complete lijn zwemdiploma’s uit via de Swimming Teachers Association in UK. Naast de normale eisen van het ABC zijn er survivalelementen in opgenomen, omdat zij vinden dat kinderen optimaal voorbereid dienen te zijn in ons waterrijke land. Survival geeft hen die zekerheid. Ook bij ENVOZ is sprake van een A Diploma (Otter), B Diploma (Bever) en C Diploma (Zeehond). Naast de inhoudelijk diploma-eisen is het grote voordeel van deze leerlijn dat er kan worden afgezwommen in het lesbad. Kinderen hoeven dus niet naar een groot 25-meterbad.

De diplomalijn van ENVOZ wordt aangeboden op onze locatie in Goes.

Klik voor meer informatie over de diplomalijn van ENVOZ op het logo.

 

HeEasySwimt EasySwim diploma

Het doel van deze leerlijn is dat kinderen zó zwemvaardig zijn dat enerzijds de veiligheid voldoende gewaarborgd wordt en anderzijds kinderen in staat zijn om urenlang plezier te maken in het water. Bij de EasySwim-methode worden alle keuzes gemaakt op basis van pedagogische en motorische kennis. Het EasySwim Diploma sluit de zwemopleiding dan ook af op een manier die hierbij past

Binnen het EasySwim zwemdiploma worden zwemveiligheid en plezier uitgedrukt in negen praktijksituaties. In deze praktijksituaties worden alle elementen die voor de juiste zwemvaardigheid nodig zijn gecombineerd. Uw kind wordt hierbij tijdens het diplomafeest niet beoordeeld op techniek. Het afzwemmen is dan ook geen examen. Echter, de opleiding voorafgaand aan het diplomafeest én de praktijksituaties zijn zo ontworpen dat de juiste zwemvaardigheid gewaarborgd wordt. Het diplomazwemmen is hiermee een feestelijke afsluiting zonder kans op falen. De visie van de makers van deze leerlijn is ervaringsgericht leren op een plezierige wijze

Er wordt gezwommen voor het EasySwim diploma op onze locaties in Well en Groesbeek

Klik voor meer informatie over het EasySwim diploma op het logo: