Stel je vraag

De meest gestelde vragen zetten we op deze pagina op een rijtje. Voor andere vragen kunt u het contactformulier gebruiken.

Zwemdiploma

Wat is het Zwem-ABC?
Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is het kennisinstituut voor de zwembranche in Nederland en verantwoordelijk voor de eisen die aan zwemdiploma’s gesteld worden. In 1998 zijn de traditionele diploma’s vervangen door het Zwem-ABC. Die weerspiegelen de zwemvaardigheden die kinderen nu nodig hebben. Daarbij wordt rekening gehouden met zwemparadijzen, wildwaterbanen en andere moderne vormen van recreatie in en om het water.

Waarom het hele Zwem-ABC halen?
Anders dan vroeger, toen er nog alleen diploma A en B waren, hebben kinderen ook echt het diploma C nodig. Daarmee leren kinderen goed zwemmen om zich daardoor in elke situatie veilig te voelen in en om het water. Dan is het kind echt zwem veilig. Uiteindelijk is dat de reden waarom vrijwel alle Nederlandse kinderen zwemles krijgen.

Is het ook mogelijk om te stoppen na zwemdiploma A of B?
Ondanks dat wij aanraden uw kind het gehele Zwem-ABC te laten behalen is het bij Zwemschool Uniek ook mogelijk om te stoppen na diploma A of B. In dit geval hanteren wij 1 maand opzegtermijn. Na het schriftelijk opzeggen van de zwemlessen zal Zwemschool Uniek een maand later de betalingen stop zetten. Het is dus van belang dat u tijdig opzegt om extra kosten te voorkomen!

Hoelang duurt het complete Zwem-ABC?
De snelheid waarmee een kind leert, is onder meer afhankelijk van fysieke, motorische en mentale ontwikkeling. Gemiddeld heeft een kind dat start wanneer hij/zij 4,5 jaar of ouders is bij ons 18 maanden nodig om het Zwem-ABC onder de knie te krijgen. Over het algemeen doet een kind 1 jaar over zijn A diploma. Het B en C diploma worden doorgaans in een halfjaar behaald. Wie regelmatig lessen mist, leert langzamer.

Wat voor diploma krijg ik bij Zwemschool Uniek?
Zwemschool Uniek is een erkend opleidingsinstituut en aangesloten bij  het Nationaal Platform Zwembaden-NRZ. Uw kind ontvangt na het afzwemmen het nationale erkende A, B of C zwemdiploma.

Wanneer mag mijn kind diplomazwemmen?
U kunt online de voortgang van uw kind volgen. Naar aanleiding van de vorderingen die uw kind heeft gemaakt, zal de instructeur een proefexamen aanvragen. Aan de hand van het proefexamen zal de instructeur beslissen of uw kind vervolgens mag gaan diplomazwemmen. Dat is bij Zwemschool Uniek altijd een feest; de hele familie is welkom. Bij het diplomazwemmen kan, onze mascotte, Unieky ook even op bezoek.

Wat moet ik doen als er gegevens op het zwemdiploma van mij kind niet kloppen?
Als er gegevens op het zwemdiploma van uw kind niet kloppen kunt u bij ons een nieuw zwemdiploma aanvragen. Dit kunt u doen door telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Wij zullen dan uitzoeken of de onjuiste gegevens door onze fout op het zwemdiploma terecht zijn gekomen, of dat u bij het aanmelden van uw kind een fout heeft gemaakt. Heeft u bij het aanmelden van uw kind een fout gemaakt dan zal er €5,- in rekening worden gebracht voor een nieuw zwemdiploma. Hier zitten de kosten voor een nieuw zwemdiploma en de verzendkosten in verrekend. Het foutieve diploma moet u inleveren bij de locatie coördinator van uw locatie.

Zwemlesactiviteiten

Waarom heeft Zwemschool Uniek geen spoedcursussen van een kortdurende periode (zoals een aantal weken)?
Kinderen hebben tijd nodig om geleerde vaardigheden te oefenen. Dat geldt voor lezen en schrijven, maar ook voor zwemmen. Natuurlijk leert het ene kind sneller dan het andere, daar spelen de zwemonderwijzers van Zwemschool Uniek dan ook op in. Toch is er tijd nodig om te garanderen dat alle vaardigheden voldoende ingeslepen zijn. Anders is de kans groot dat een kind binnen de kortste keren het zwemmen verleert, met alle risico’s die daar bij horen. Wel bieden wij op sommige locaties Uniek Turbo aan.

Inschrijven

Mijn kind heeft al ergens anders zwemles gehad. Wat nu?
Ook kinderen die al ergens anders zwemles hebben gehad, of later nog besluiten hun zwemdiploma B en/of C te behalen zijn ook welkom bij Zwemschool Uniek. Het is dan belangrijk dat u op het inschrijfformulier aangeeft welk zwemdiploma uw kind al heeft of een zo goed mogelijke schattig geeft van hoeveel zwemlessen uw kind al heeft gehad. Onze locatie coördinator zal dan uw kind indelen in een groep voor gevorderden. In de eerste les zal fungeren als kennismaking en zal er gekeken worden naar het exacte lesniveau van kind.

Wat als mijn aangegeven voorkeurstijd niet beschikbaar is?
Natuurlijk is het mogelijk dat de door u aangegeven voorkeurstijd vol is en dus niet beschikbaar is. Wij vermelden de niet beschikbare lestijden op het inschrijfformulier zodra u een wachtlijst heeft geselecteerd. Omdat dit sterk fluctueert, kunnen wij niet garanderen dat dit up-to-date is. Mocht uw aangegeven voorkeurstijd niet beschikbaar zijn, dan zal de locatiecoördinator contact met u opnemen om in overleg met u te kijken naar een alternatief zodat uw kind zo snel mogelijk kan beginnen. Als alle huidige lesgroepen vol zitten zal er een nieuwe lesgroep gestart worden. Let op! Een nieuwe lesgroep gaat pas van start bij voldoende deelnemers.

Is het inschrijfformulier beveiligd?
Ons inschrijfformulier is wel beveiligd, dit is alleen niet zichtbaar. Dit heeft te maken met het feit dat het inschrijfformulier zich in een externe bron bevind. U kunt dus geen slotje of HTTPS zien in de adresbalk van uw internet browser als u het inschrijfformulier van Zwemschool Uniek opent.

Wat is IBAN?
Vanaf 1 februari 2014 is er geen verschil meer tussen binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen en incasso’s binnen Europa. Iedereen maakt dan gebruik van IBAN (International Bank Account Number) en BIC (Bank Identificatie Code). Uw IBAN nummer is uw huidige rekeningnummer inclusief een aantal toevoegingen. Uw IBAN nummer kunt u opvragen bij uw bank of opzoeken via deze website.

Waarom start Zwemschool Uniek pas vanaf 4,5 jaar met zwemlessen?
Zwemschool Uniek heeft bewust voor de leeftijd van 4,5 jaar gekozen met verscheidene redenen. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn te moeilijk voor een kind van 3 jaar om te halen. Zelfs een kind van 4 heeft moeite met de eisen. Daar komt bij dat een kind van 4 ook start op de basisschool. Dit is voor een kind een grote verandering, die veel energie kost. Wacht een half jaar en het kind zal makkelijker door de zwemlessen heen lopen.

Mijn kind is nog geen 4,5 jaar, kan mijn kind toch eerder starten met de zwemlessen?
Wanneer uw kind nog geen 4,5 jaar is maar u toch van mening bent dat uw kind al klaar is voor zwemlessen, dan kunt u een proefles aanvragen via het proefles-aanvragen-formulier. Uw kind zal vervolgens worden uitgenodigd voor een proefles. Aan de hand van een proefles zal onze instructeur aan u aangeven of uw kind, volgens ons, al klaar is om te starten met de zwemlessen. Wanneer uw kind eerder start dan 4,5 jaar komt u niet in aanmerking voor ons garantiepakket, dit gaat pas in vanaf 4,5 jaar. Alle zwemlessen die uw kind ontvangt voor zijn 4,5 jaar zullen dus niet tot de 18 maanden garantie gerekend worden.

Uitschrijven

Hoe kan ik de zwemlessen opzeggen?
Via dit formulier kunt u de zwemlessen van uw kind opzeggen. Conform de algemene voorwaarden, hanteert Zwemschool Uniek één maand opzegtermijn. Een kind wordt na het behalen van een zwemdiploma C automatisch uitgeschreven. De zwemles opzeggen is alléén van toepassing als u de zwemlessen stop wilt zetten vóór het behalen van het zwemdiploma C. In dit geval is het ten alle tijden verplicht om het stopzetten van de zwemlessen schriftelijk aan ons melden via dit formulier. Wanneer u de zwemlessen heeft opgezegd omdat uw kind af mag zwemmen voor zwemdiploma A of B, maar uw kind dit onverhoopt niet haalt, kunt u door middel van het sturen van een mail de zwemlessen voortzetten. Er zullen dan geen €24,- inschrijfkosten  in rekening worden gebracht.

Afmelden

Hoe moet ik mijn kind afmelden voor een zwemles?
U kunt uw kind afmelden via het leerlingvolgsysteem. Kies voor ‘inloggen’ (aan de linkerzijde van de pagina) en log in met de inlogcodes die u bij aanmelding van ons ontvangen heeft. Onder het kopje ‘lessen’ kunt u een les tot maximaal 5 weken en minimaal 2 uur van tevoren afmelden. Het is niet mogelijk gemiste lessen in te halen.

Ik heb geen inloggegevens ontvangen, wat nu?
Heeft u geen inloggegevens of ander mailwerk ontvangen van Zwemschool Uniek? Kijk ook eens bij uw ongewenste mail. Kunt u ook daar niets terugvinden van Zwemschool Uniek, neem dan contact met ons op. Wellicht zijn wij in het bezit van een onjuist email adres.

Kan mijn kind zwemmen als hij/zij waterpokken heeft?
Omdat een kind met waterpokken een nieuwe haard van besmetting kan zijn, kunt u de zwemles van uw kind het beste afmelden. Een zwemles afmelden doet u via uw persoonlijke pagina van het leerlingen volgsysteem. U kunt het zwemmen beter uitstellen totdat de blaasjes ingedroogd zijn en uw kind niet meer besmettelijk is.

EasySwim

Waarom maakt Zwemschool Uniek gebruik van een EasySwim drijfpakje bij de zwemlessen?
EasySwim DrijfpakjeDit drijfpak voor kinderen is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens zwemlessen en is er op gericht kinderen in staat te stellen hun zwemopleiding op een manier te doorlopen die het best bij hen aansluit. Een EasySwim is een drijfpakje voor jonge kinderen waarin rond de nek, borst en schouders extra drijfvermogen zit ingebouwd. Zo hebben kinderen een volledige bewegingsvrijheid waardoor ze het zogenoemde watergevoel sneller en beter kunnen ontwikkelen. Dit watergevoel vormt de basis bij het aanleren van de diverse zwemslagen. Daarnaast biedt EasySwim kinderen een ideale ondersteuning bij het aanleren van deze zwemslagen en is een geleidelijke afbouw qua drijfvermogen mogelijk om een soepele overgang te creeëren tussen het zwemmen met en zonder pak. Daarbij komt nog, dat allerlei oefeningen ten aanzien van survival en onderwater zwemmen, sneller een gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid geeft.De variatie en de plezierige lesstof spreekt de jonge kinderen erg aan.

Kortom; genoeg voordelen en pluspunten om voor de EasySwim methode te kiezen.

Het Easy Swim drijfpakje is kapot, wat nu?
Het is mogelijk om bij ons een Easy Swim drijfpakje nieuw te bestellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de desbetreffende locatie coördinator. De kosten van een los Easy Swim drijfpakje bedragen €40,-. De kosten van het Easy Swim drijfpakje kunnen niet contact voldaan worden. Het openstaande bedrag kan overgemaakt worden of , op verzoek, bij de maandelijkse termijnbetaling geïncasseerd worden.