OVER UNIEK

Waarom zwemles bij Zwemschool Uniek

Ieder kind is uniek. Onze aanpak dus ook. Zwemschool Uniek beseft dat elk kind leert op zijn eigen manier. De zwemlessen van Zwemschool Uniek prikkelen het individuele leervermogen van het kind optimaal. Dit bereiken we door:

Zelfredzaamheid voorop

Kinderen leren eerst om zichzelf in het water te redden. Dat is belangrijk voor hun veiligheid, maar ook voor het zelfvertrouwen. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo maar zelfvertrouwen is altijd de basis. Pas als het kind eraan toe is beginnen we aan de zwemslagen. Eerder beginnen heeft geen zin en kost onnodig tijd.

Ongedwongen leerplezier895114563f5c700f469a5e348b7f253e2bc202da.thumb

Er wordt gebruikgemaakt van veel spelmaterialen en open opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Hierdoor leren kinderen op een plezierige en ongedwongen manier waardoor ze zich als een vis in het water voelen. Zwemmen vormt de basis voor veel leuke zwemactiviteiten en blijft zo je leven lang een feest.

Geen rijtjes maar actie

Bij Zwemschool Uniek zijn kinderen minimaal tachtig procent van de lestijd actief bezig. Kleine groepjes en een gedifferentieerde aanpak zorgen ervoor dat de lestijd optimaal benut wordt. Instructie en zelfstandige opdrachten wisselen elkaar af. Zo krijgt elk kind individuele aandacht.

Individuele aandacht – het kind centraal

Niet de groep maar het individu staat centraal. Zwemonderwijzers kijken naar het unieke kind en passen hun methodes aan. Jonge kinderen zijn van nature leergierig en onbevangen. Afwisselende lessen met ruimte voor spel en eigen initiatief verzekeren veel leerplezier. Zo ontstaan zelfvertrouwen en betrokkenheid: de basis voor een goede leeromgeving.

Veel informatie voor ouders

Middels een leerlingvolgsysteem hebben ouders altijd toegang tot de laatste gegevens over de voortgang van hun kind. Bovendien mogen ouders altijd aanwezig zijn bij de zwemlessen, in de zaal of een een ruimte ernaast. Verder zijn de locatiecoördinatoren per mail of telefonisch spreekuur te bereiken voor vragen. We houden graag rekening met gebeurtenissen thuis maar aarzelen ook niet om aan te geven waar samen oefenen een kind zou helpen.

Rustige veilige leeromgeving

Zwemschool Uniek werkt in kleine zwembaden of in overzichtelijke begrensde ruimtes in grotere accommodaties. Dat zorgt, net als de kleine lesgroepen, voor rust. Veel ogen en heldere regels en protocollen garanderen optimale veiligheid.

Professionele begeleiding

Onze zwemonderwijzers zijn allen opgeleid tot Instructeur Zwem ABC middels erkende diplomeringen, ook in het geven van ervaringsgericht zwemonderwijs. Daarnaast zorgen we dat ieder kind zoveel mogelijk dezelfde leerkracht heeft, waardoor het kind zich vertrouwd voelt en de lesgever zich beter kan inleven in en aanpassen aan het kind.

Garana430a2f05f901777d903d715634cf945a375001c.thumbtie

We zijn ervan overtuigd dat alle kinderen met onze methode snel en goed leren zwemmen, of ze nu groot zijn of klein, moeilijk leren of een functiebeperking hebben. Daarom bieden wij bij Uniek Plus, Uniek Turbo en Uniek Privé garantie pakketten aan. Kijk voor meer informatie, voorwaarden en een overzicht van alle kosten bij tarieven.